Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

"12 Punto 2024" 7-14 Temmuz tarihlerinde gerçekleşecek

TRT tarafından bu yıl 6'ncısı düzenlenen, senaryo geliştirme ve ortak yapım platformu "12 Punto 2024", 7-14 Temmuz tarihlerinde yapılacak.

Haber Giriş Tarihi: 28.06.2024 15:04
Haber Güncellenme Tarihi: 28.06.2024 15:04
Kaynak: AA
"12 Punto 2024" 7-14 Temmuz tarihlerinde gerçekleşecek

TRT'den yapılan açıklamaya göre, etkinlikte Oscar ödüllü yönetmen ve yapımcılarla dünya sinema endüstrisinin önemli kuruluşlarının yöneticileri yer alacak.

Beşiktaş'taki Feriye Sineması'nda gerçekleşecek masterclasslar, paneller ve sunumlar herkese açık ve ücretsiz olacak.

Etkinliğe Fransa, İtalya, Katar, Romanya, Filistin, Karadağ, Yunanistan, İspanya, Hollanda, İngiltere, Kamboçya, Estonya, Hollanda, Gürcistan, Polonya, Slovenya, Bulgaristan, Kosova, Ukrayna, ABD, Bosna Hersek, Sırbistan, Almanya, Belçika, Makedonya, Suriye, İran ve Mısır'dan, 40'ın üzerinde sinema profesyoneli katılacak.

FİLİSTİN FİLMLERİYLE FİLİSTİNLİ SİNEMACILARA YER VERİLECEK

Filistin'deki soykırıma karşı farkındalığı artırmak, empati geliştirmek ve fikir paylaşımına zemin hazırlamak amacıyla açık hava film gösterimlerinde bu yıl Filistin filmlerine ve Filistinli sinemacılara yer verilecek.

Filistinli yönetmenler film gösterimlerinin ardından izleyicilerin sorularını yanıtlayacak.

"Filistin Sineması Özel Bölümü" kapsamında yönetmen Maha Haj'ın "Akdeniz Ateşi" (Mediterranean Fever), yönetmen Kamal Aljafari'nin "Bir Fedai Filmi" (A Fidai Film), yönetmen Annemarie Jacir'in "Düğün Davetiyesi" (Wacib) ve yönetmen Mai Masri’nin "3000 Gece" (3000 Nights) filmleri, açık hava gösterimlerinde izleyicinin beğenisine sunulacak.

Finale kalan 12 eserden, 3 projeye "TRT Ortak Yapım Ödülü", 3 projeye "TRT Ön Alım Ödülü" ve 6 projeye de "TRT Proje Geliştirme Ödülü" verilecek.

Ödül gecesi 14 Temmuz'da düzenlenecek ve TRT 2'den canlı yayınlanacak. "12 Punto" kapsamında "TRT Kısa Film Yapım Ödülü" kazanan projelerin sahipleri de Türk sinemasının önde gelen yönetmen ve senaristleriyle senaryolarını geliştirecekler.

TRT 2'de 7-14 Temmuz'da her akşam 19.00'da "12 Punto Özel" yayını izleyiciyle buluşacak.

Programda finalistler ile röportajlar, etkinlikle ilgili gelişmeler, sinema eleştirmenleriyle programlar, Türk sinemasının ödüllü yönetmen ve yapımcılarıyla söyleşiler ve masterclasslar yer alacak.

Etkinliğe ilişkin detaylı bilgi "www.trt12punto.com" adresinden duyurulacak.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.