Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

"15. TRT Uluslararası Belgesel Ödülleri" başvuruları başladı

TRT tarafından bu yıl 15. kez düzenlenen "TRT Uluslararası Belgesel Ödülleri"ne başvurular alınmaya başladı.

Haber Giriş Tarihi: 18.10.2024 15:06
Haber Güncellenme Tarihi: 18.10.2024 15:11
Kaynak: AA
"15. TRT Uluslararası Belgesel Ödülleri" başvuruları başladı

TRT'den yapılan açıklamaya göre etkinlik, Gazze'de yaşanan insanlık dramına dikkati çekmek amacıyla "Uzak Olsa da Aslında Çok Yakın" mottosuyla gerçekleşecek.

Yarışma, amatör ve profesyonel belgesel filmcileri desteklemek, belgesel türünün gelişmesi ve yaygınlaşmasına katkıda bulunmak ve çeşitli ülkelerden belgesel filmlerin seyirciyle buluşmasını sağlamak amacıyla gerçekleştiriliyor.

Dünyanın dört bir yanından belgeselcilerin bir araya gelerek düşünce alışverişinde bulunacağı bir zemin oluşturmayı amaçlayan yarışmaya başvurular, 15 Kasım'a kadar "www.trtbelgesel.com" adresi üzerinden yapılabilecek.

ULUSAL VE ULUSLARARASI KATEGORİLERDE TOPLAM 13 ÖDÜL

"TRT Uluslararası Belgesel Ödülleri" yarışması, başvuru koşullarını sağlayan belgesel filmler ile yapımına henüz başlanmamış fikir ve öykü aşamasındaki projelere açık olacak.

Katılımın ücretsiz olduğu yarışmada ödüller, "Uluslararası Profesyonel Kategori", "Ulusal Profesyonel Kategori", "Ulusal Öğrenci Kategorisi" ve "Proje Destek Kategorisi" olmak üzere 4 dalda sahiplerini bulacak.

Toplam 13 ödülün verileceği yarışmada, ön eleme sonuçları 22 Kasım'da ilan edilecek. Kazanan isimler 15 Aralık'ta düzenlenecek ödül töreninde açıklanacak.

Ünlü yönetmenlerle ustalık sınıfı etkinlikleri ve atölye çalışmalarının da düzenleneceği programda, yarışmaya katılan belgesellerden özel bir seçki de izleyiciyle buluşacak.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.