Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

61. ABU Genel Kurulu, TRT ev sahipliğinde İstanbul'da gerçekleştirilecek

Asya-Pasifik Yayın Birliği (ABU), TRT'nin ev sahipliğinde İstanbul'da bir araya geliyor.

Haber Giriş Tarihi: 17.10.2024 13:38
Haber Güncellenme Tarihi: 17.10.2024 13:39
Kaynak: AA
61. ABU Genel Kurulu, TRT ev sahipliğinde İstanbul'da gerçekleştirilecek

TRT'den yapılan açıklamaya göre, 18-23 Ekim'de "Yapay Zeka, Yayıncılık ve Toplum" temasıyla düzenlenecek "61. ABU Genel Kurulu"na 60'a yakın ülkeden, 400’ün üzerinde yayıncı katılacak.

Beş gün sürecek etkinlik kapsamında, konferanslar ve panellerin yanı sıra 13. ABU TV Şarkı Festivali de gerçekleştirilecek.

ABU Başkanlığını 2023'ten bu yana yürüten TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı'nın katılımıyla yapılacak toplantılarda, yapay zeka teknolojilerinin yayıncılığın geleceğini nasıl şekillendireceği, dijitalleşme süreci ve söz konusu dönüşümün toplumsal boyutları gibi konular tartışılacak.

13. ABU TV Şarkı Festivali, 20 Ekim'de İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapılacak. Asya-Pasifik bölgesinin kültürel zenginliklerini sergileyecek etkinlik; 11 ülkenin sanatçılarını aynı sahnede buluşturarak bölgenin müzikal çeşitliliğinin tanıtılmasına katkı sunmayı hedefliyor.

Türkiye'yi Sinan Akçıl'ın temsil edeceği ABU TV Şarkı Festivali, TRT Müzik ekranlarından canlı olarak takip edilebilecek.

Televizyon, radyo ve dijital medya alanında 15 dalda düzenlenen yarışmanın birincilerine ödülleri, ABU Ödül Töreni’nde takdim edilecek.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.