Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Merve Dizdar ödül konuşmasında tüm salonu böyle güldürdü!

Sinema Yazarları Derneği (SİYAD) tarafından düzenlenen 56'ıncı SİYAD Türkiye Sineması Ödülleri'nin kazananları açıklandı. Merve Dizdar En İyi Kadın Oyuncu ödülünün sahibi oldu.

Haber Giriş Tarihi: 05.03.2024 16:10
Haber Güncellenme Tarihi: 05.03.2024 16:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.herkesduysun.com/
Merve Dizdar ödül konuşmasında tüm salonu böyle güldürdü!

Nuri Bilge Ceylan’ın son filmi ‘’Kuru Otlar Üstüne’’  Türkiye prömiyerini 30. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nde yaptı. 76. Cannes Film Festivali’nde, Merve Dizdar’a oyunculuk performansıyla “En İyi Kadın Oyuncu” ödülünü kazandıran film, Türkiye’de ilk kez Altın Koza’ da sinemaseverlerin karşısına çıkmıştı.

Film sonunda dakikalarca ayakta alkışlanan oyuncular, Merve Dizdar, seyircinin alkışları arasında; Nuri Bilge Ceylan filminde olmanın kendisi için çok büyük bir şans olduğunu söyledi. Dizdar ‘’Nuri Bilge hocayla  çalışma fırsatı yakaladığım için çok mutluyum. Filmin herhangi bir yerinde olmak bile benim için çok önemliydi. Nuri Bilge Ceylan’ın anlattığı hikayeler herkese dokunuyor.’’ demişti. Kuru Otlar Üstüne Dizdar'a yeni bir ödül daha getirdi. 56'ıncı SİYAD Türkiye Sineması Ödülleri'nde Dizdar En İyi Kadın Oyuncu ödülünün sahibi oldu. Oyuncuya ödülünü Ömer dizisindeki rol arkadaşı Selahattin Paşalı verdi. 

Kaynak: Gazete Yazıyor

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.