Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Reha Erdem filmleri Amerikalı izleyiciyle buluşacak!

Reha Erdem filmleri Eylül’de, dünyanın önde gelen müzelerinden Smithsonian Ulusal Asya Sanatı Müzesi’nde (The National Museum of Asian Art) gösterilecek. Program kapsamında Reha Erdem’in “Beş Vakit” (2006), “Koca Dünya” (2016) ve “Neandria” (2023) adlı filmleri, 13-15 Eylül tarihlerinde Amerikalı izleyiciyle buluşacak.

Haber Giriş Tarihi: 06.09.2024 13:54
Haber Güncellenme Tarihi: 06.09.2024 13:55
Kaynak: Haber Merkezi
Reha Erdem filmleri Amerikalı izleyiciyle buluşacak!

Türkiye sinemasının auteur yönetmenlerinden Reha Erdem’in filmlerinden bir seçki, ABD’nin başkenti Washington, D.C.’de bulunan Smithsonian Ulusal Asya Sanatı Müzesi’nin (The National Museum of Asian Art) programında gösterilecek.

13-15 Eylül tarihlerinde gerçekleşecek seçki kapsamında; Ankara Film Festivali’nde En İyi Yönetmen, Adana Altın Koza Film Festivali’nde ise En İyi Senaryo dallarında ödül kazanan “Beş Vakit” (2006), 2016’da dünya galasını da yaptığı Venedik Film Festivali’nde Jüri Özel Ödülü’nün yanı sıra Adana Altın Koza Film Festivali'nde de En İyi Film ve Film Yönetmenleri Derneği En İyi Yönetmen ödüllerini alan “Koca Dünya” ve geçen yıl Varşova Film Festivali’nde prömiyerini yapan “Neandria” (2023) adlı Reha Erdem filmleri Amerikalı izleyiciyle buluşacak.

Smithsonian Enstitüsü’nün ilk sanat müzesi de olan ve 1923’te açılan Ulusal Asya Sanatı Müzesi, Asya tarihi ve kültürüne dair koleksiyonuyla dünyanın en önemli müzelerinden biri sayılıyor.

Washington DC’deki Amerikan Türk Derneği ile ortaklaşa gerçekleşecek gösterimlere Reha Erdem de katılacak ve seyircilerin sorularını yanıtlayacak.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.