Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Elektronik sigaralar ölüm riski taşıyor

Yapılan araştırmalar ve rapor edilen vaka sayılarına göre elektronik sigaraların, ciddi hayati riskler barındırdığı tespit edildi. Uzmanlar, elektronik sigaraların risklerine karşı uyardı.

Haber Giriş Tarihi: 27.08.2024 16:48
Haber Güncellenme Tarihi: 27.08.2024 16:52
Kaynak: Duygu Doğan
Elektronik sigaralar ölüm riski taşıyor

Geleneksel sigaraya alternatif olarak icat edilen ve geçtiğimiz yıllarda geleneksel sigaraya göre çok daha az zararlı olduğu şeklinde reklamları yapılan elektronik sigaraların sanıldığı kadar masum olmadığı ortaya çıktı.

SİGARADAN DAHA MASUM DEĞİL

Elektronik sigaraların geleneksel sigaraya göre çok daha büyük tehlikeler barındırdığını kaydeden uzmanlar elektronik sigaraların sanıldığı kadar masum olmadığı konusunda vatandaşları uyardı.

Geleneksel sigaralara yönelik oluşturulan kamu spotları ve sigarayı bırakma çağrıları ile dünya kamuoyunun sigaranın zararları konusunda bilinçlendiğini ve bu sebeple sektördeki temsilcilerin alternatif ürünler ile alternatif pazarlara yöneldiğini ifade eden uzmanlar, elektronik sigaraların bataryalarının aşırı ısınmalar sebebiyle patlama risklerinin olduğunun altını çizdi.

LİKİT CİĞERLERE YAPIŞIYOR

Uzmanlar ayrıca elektrik enerjinin içerisindeki likiti ısıtarak buhara dönüştürmesi prensibiyle çalışan elektronik sigaraların, geleneksel sigaraların vücutta yaptıkları tahribatın aynılarını yapabileceği konusunda vatandaşları uyardı.

Elektronik sigaraların içinde bulunan likitin, her çekişte akciğerlere yapıştığını ve bunun da nefes darlığı, solunum yolları enfeksiyonu, solunum yetmezliği gibi sağlık sorunlarına yol açabileceğini kaydeden uzmanlar, elektronik sigaraların fazla kullanımda akciğer kanserine ve ölüme yol açabileceğini ifade etti.

AZ ZARARLI İDDİALARI PAZARLAMA STRATEJİSİ

Elektronik sigaraların geleneksel sigaradan daha az zararlı olduğu iddialarının, üretici şirketler tarafından satış stratejisi olarak ortaya atıldığını belirten uzmanlar, vatandaşları tuzağa düşmemeleri konusunda uyardı.

Elektronik sigaralara yönelen vatandaşların, daha çok sigarayı bırakma aşamasında olan kişiler olduğunu da ifade eden uzmanlar, kendi çabaları ile sigarayı bırakamayan kullanıcılara alternatif cihaz veya ürünler kullanmak yerine bir uzmandan destek almaları önerisinde bulundu.

Kaynak: Duygu Doğan

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.