Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gribe karşı 3'lü duvar: Aşı, el hijyeni ve güçlü bağışıklık

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Servet Kayhan, sonbahar ile birlikte görülmeye başlayan mevsimsel gribe karşı korunmanın en etkili 3 yolunu açıkladı. Kayhan, “Aşı yaptırmak, el hijyenine dikkat etmek ve bağışıklığı güçlendirmek gripten korunmanın en etkili yollarıdır” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 02.10.2024 11:55
Haber Güncellenme Tarihi: 02.10.2024 11:59
Kaynak: İHA
Gribe karşı 3'lü duvar: Aşı, el hijyeni ve güçlü bağışıklık

Mevsimsel gribin genellikle sonbahar ve kış aylarında ortaya çıkan bir viral enfeksiyon olduğunu, grip virüslerinin havada ve temas yoluyla kolayca yayılarak kalabalık ortamlarda bulaşma riskinin yüksekliğine dikkat çeken Prof. Dr. Kayhan, yüksek ateş, baş ağrısı, kas ve eklem ağrıları, halsizlik gibi belirtilerle kendini gösterdiğini söyledi.
Bu durumun bağışıklık sistemi zayıf olan bireyler, çocuklar ve yaşlılar için daha tehlikeli olabileceğine işaret eden Kayhan, “Sonbahar ile birlikte toplu yaşam alanlarında ve okullarda ortaya çıkan solunum yolu enfeksiyonlarından korunmak için özellikle 65 yaş üstü kişiler ve kronik akciğer hastalığı olan kişiler için mevsimsel grip aşısı ve ömürde bir defa yapılan zatürre aşışını önermekteyiz” diye konuştu.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.