Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hakkari'de hendek döneminde yıkılan ‘aile sağlık merkezi’ yeniden hizmet verecek

Hakkari’nin Yüksekova ilçesine bağlı Dize Mahallesi’nde hendek olayları döneminde yıkılan ve nisan ayında temelleri atılan yeni aile sağlık merkezinin ay sonunda hizmet vermesi bekleniyor.

Haber Giriş Tarihi: 04.10.2024 14:15
Haber Güncellenme Tarihi: 04.10.2024 14:18
Kaynak: İHA
Hakkari'de hendek döneminde yıkılan ‘aile sağlık merkezi’ yeniden hizmet verecek

9 bin nüfusa sahip Dize Mahallesi’nin sakinleri, aile sağlık merkezinin olmayışından dolayı farklı bölgelere giderek tedavi işlemlerini görüyorlar. Yüksekova’da hendek döneminde yıkılan aile sağlık merkezinin yeniden yapılması için girişimde bulunan Dize Mahalle Muhtarı Şükrü Tunç sayesinde nisan ayında yapımına başlanan 3. Nolu Aile Hekimliği, bölgenin en donanımlı sağlık merkezi olarak ay sonunda hasta kabulüne başlayacak.

3 mahalle ve çevre köylere de hizmet verecek olan 3. Nolu Aile Hekimliğini mahalleye kazandırdıklarını ifade eden Mahalle Muhtarı Şükrü Tunç, “Mahalle sakinlerimiz doktora gitmek için farklı noktalarda bulunan yerlere ya da direkt hastaneye giderek tedavilerini yapıyorlardı. Mahalle muhtarı olarak sıkı takipli görüşmeler ve girişimlerde bulunduk. Şükür en sonunda mahallemize 3. Nolu Aile Sağlık Merkezi’nin yapımına başlandı. Şimdi ise bitirme aşamasına geldik diyebiliriz. Bundan dolayı çok mutluyuz. Bu güzel hizmet için emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Aile hekimliğimiz inşallah ay sonunda hasta kabulüne başlıyor. Mahalle sakinlerimize şimdiden hayırlı olsun’’ dedi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.