Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yapay et yasaklandı!

ABD’nin Florida eyaletinde ‘yapay et’in üretimi, satışı ve dağıtımı yasakladı. Peki, bu durum da Türkiye’nin ‘yapay et’e karşı duruşu ne olacak. Türkiye’de yapay et üretiliyor mu? İşte cevabı…

Haber Giriş Tarihi: 02.07.2024 14:14
Haber Güncellenme Tarihi: 02.07.2024 14:14
Kaynak: Zübeyde Özlü
Yapay et yasaklandı!

ABD’de laboratuar ortamında üretilen yapay et, Florida eyaletinde yasaklandı. Yapay etin üretimi, satışı ve dağıtımını yasaklayan yasa bugün itibariyle yürürlüğe girdi.

“SAHTE ET”

Yapay eti ‘sahte et’ olarak tanımlayan Florida Valisi Ron DeSantis, Petri kapılarında protein üretiminin Davos’daki  dünya elitlerinin projesi olduğunu ve hayvanlığı bitirmeyi amaçladığını söyleyerek yasaya uymayanlara ise 500 dolar veya 60 güne kadar hapis cezası verileceğini açıkladı.

PEKİ BU DURUMA KARŞI TÜRKİYE’NİN TUTUMU NE YÖNDE OLACAK?

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın 10.01.2024 tarihinde yapmış olduğu açıklamada ülkemizde yapay etin üretiminin söz konusu olmadığını söyledi.

Sosyal medya hesabından yapılan açıklamada Yumaklı şu ifadelere yer verdi:

“Zaman zaman 'Bakanlık yapay ete izin verdi' gibi haberler, paylaşımlar yapılıyor. Yapay et kesinlikle gündemimizde yok arkadaşlar. Yapay et üretimine izin verilmesi asla söz konusu değil. Yapay et konusunda herhangi mevzuat çalışmamız bulunmadığını da belirtmek isterim.

Biz, ülkemiz hayvancılığını geliştirmek için çalışıyoruz. Hayvan varlığımızı arttırmak için politikalar üretiyoruz. Yapay et konusunu asla gündemimize almayacağımızı ifade etmek isterim.

Benzer şekilde deniliyor ki 'Bakanlık gıdalarda böcek ununa izin verdi.' Böyle bir izin de asla söz konusu değildir. Buna ilişkin bir çalışmamız da yoktur. Vatandaşlarımız müsterih olsun.”

Yapay Et Geliyor - Son Dakika Haberleri

“TÜRKİYE ‘YAPAY ET’ KONUSUNDA NE ÜRETİCİ NE DE TÜKETİCİ KONUMUNDA OLMAMALIDIR”

Türkiye’nin yapay et konusunda ne üretici ne de tüketici konumunda yer almaması gerektiğinin altını çizen Prof. Dr. Serhat Fındık, “İnsan tümör hücresinden oluşturulan insanı yamyamlaştırma gibi bir zararı olan ürün kullanılmamalıdır. Yapay et tüketenlerin kanser oldukları yapılan çalışmalarla kanıtlanmıştır. Yapay etin bırakın tadına bakmayı yanına bile yaklaşmayın.” dedi.

Yapay et ne götürecek, ne getirecek? - Dünya Halleri

YAPAY ET NEYDEN ÜRETİLİYOR?

Labaratuvar ortamında üretilen yapay et, hayvan hücrelerinden veya doku örneklerinde kullanılarak elde edilen bir et türüdür.

Kaynak: Zübeyde Özlü

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.