Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İYİ Parti Grup Başkanvekili Kavuncu, gündemi değerlendirdi

İYİ Parti Grup Başkanvekili Buğra Kavuncu, "Terörü devlet bitirir. Terörü bitirmesi için herhangi bir kişiye, hele de bir terörist başına çağrı yapılmaz." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 17.10.2024 12:21
Haber Güncellenme Tarihi: 17.10.2024 12:22
Kaynak: AA
İYİ Parti Grup Başkanvekili Kavuncu, gündemi değerlendirdi

Kavuncu, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, yeni bir sürecin hazırlıklarının yapıldığını belirterek, "Belli ki geçmiş dönemde teşebbüs edilen, bizim o zaman da çok eleştirdiğimiz bir başka açılım sürecinin arifesindeyiz. Bunun hazırlığı var." diye konuştu.

Geçmişteki hatalardan ders alınmadığını anlatan Kavuncu, "Bırakın ders alınmayı çok daha şuursuzca, çok daha riskli adımlar atılıyor. Farkı da var o günle bugünün. Ülkemizde kaçak göçmenler var. Suriyeli geçici koruma kapsamında bulunan mülteciler var. Bununla beraber yüz binleri aşan sayıda, 'mültecilerin adresini bilmiyorum' diyen bir İçişleri Bakanı var. Böyle bir ortamda illegal bir örgüte yönelik çağrılar yapılıyor ve bir açılım sürecinden bahsediliyor." ifadesini kullandı.

Buğra Kavuncu, mafya ve çeteleşmenin arttığını söyleyerek, şunları kaydetti:

"Gazetelerde, Türkiye'nin dört bir yanında çeteleşme faaliyetleriyle ilgili bir haber okuyorsunuz. Savcıları tehdit etmeye başladılar. Bırakın tehdit etmeyi savcının bütün kişisel bilgileri mafyanın eline geçiyor. Böyle bir süreçte biz geçmişte yapılan hataların tekrarlandığını ve çok daha vahim yerlere varacak sonuçların ortaya çıkma ihtimalini görüyoruz. Terörü devlet bitirir. Terörü bitirmesi için herhangi bir kişiye, hele de bir terörist başına çağrı yapılmaz. 'Barış' elbette, 'terör bitsin' elbette bununla ilgili partimizin hiçbir tereddüttü yoktur. Fakat bu işlerin bizim açımızdan çözümü ve yolu tektir. Ebediyen silah bırakılacak. Sivilimize, askerimize, polise dönmüş o namlular gömülecek -bir daha çıkmamak üzere- ve Türk adaletine teslim olacaktır. Ondan sonra bir şey konuşulacaksa konuşulur. Fakat o silahlar ellerde tutulurken yapılacak her türlü arayış, geçmişte yaşadığımız o süreçlerin çok daha vahimini ortaya çıkaracaktır."

İYİ Partili Kavuncu: Kadın cinayetleri politiktir - RHA Ajans

"DEPREMİN VEBALİNİ BUGÜNKÜ YETKİLİLER TAŞIYACAK"

Kavuncu, Malatya'da dün yaşanan 5,9 büyüklüğündeki depremin ardından depremin tekrar gündemlerine girdiğini vurgulayarak, "Maalesef hiçbir şey yapılmıyor. Kentsel dönüşüm yavaş ilerliyor. Yarın olacak bir depremin vebalini bugünkü yetkililer taşıyacak." değerlendirmesinde bulundu.

2024 Nobel Ekonomi Ödülü'ne layık görülen ekonomist Daron Acemoğlu'nu tebrik eden Kavuncu, "Türkiye olarak hepimiz gurur duyduk. Kurumların gücüne, istikrarına, verimliliğine, kapsayıcılığına atıfta bulunduğu ve ülkelerin gelişmişlik düzeyinin, mutluluğunun ve refahının bu kurumların istikrarıyla birebir orantılı olduğuna dair tespitler ve çalışmalardan dolayı bir Nobel Ödülü aldı." sözlerini sarf etti.

2023 yılı Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK) Raporu'nun Meclis'te görüşüleceğini anımsatan Kavuncu, KDK'ye en çok başvurunun kamu personel rejimiyle ilgili olduğuna dikkati çekti.

İYİ Partili Kavuncu, Acemoğlu'nun, kurumların kapsayıcılığıyla ilgili yaptığı tespitin tam tersi bir durumun KDK raporuna yansıdığını anlattı.

Kavuncu, "Anayasanın ilk 4 maddesiyle uğraşmak yerine, anayasanın 3. maddesi üzerine yorum yapmak yerine, Türkiye'nin temel yapısını koruyan bu maddelerle uğraşmak yerine siz asıl Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'yle uğraşın." görüşünü paylaştı.

Buğra Kavuncu, Gebze ve Ümraniye'deki hayvan bakım merkezlerinden yansıyan görüntüleri de eleştirerek, "Utanacağınız bir kanunu niye çıkarttınız? Günlerce, gecelerce tartıştık burada. Tek bir kelime duymadık AK Parti'lilerden." diye konuştu.

Vatandaşların sabah karanlıkta kalktığına işaret eden Kavuncu, kalıcı yaz saati uygulamasının kaldırılmasını istedi.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.