Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kabinede değişim devam edecek mi?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı koltuklarında yaşanan değişim sonrasında gözler diğer bakanlıklara çevrildi. Kulis bilgilerine göre hangi bakanlıklarda değişim bekleniyor.

Haber Giriş Tarihi: 02.07.2024 13:47
Haber Güncellenme Tarihi: 02.07.2024 13:47
Kaynak: Oğuzhan Osman Bilgin
Kabinede değişim devam edecek mi?

KABİNEYE İLK NEŞTER VURULDU!

Özellikle 31 Mart yerel seçimleri sonrası AK Parti'de yaşanan mağlubiyetin faturasının kime kesileceği merak ediliyordu. AK Parti'de seçimin hemen sonrasında yaşanan mağlubiyet atmosferini daha da pekiştirmemek adına kabine değişikliğine gidilmedi.

Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kabinede değişiklik yapacağı uzun zamandır tahmin ediliyordu.

Bu değişikliklerden ilk ikisi kısa bir süre önce gerçekleşti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yerini Prof. Dr. Kemal Memişoğlu'na bıraktı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yerel seçim mağlubiyetine neden olarak gördüğü konulardan birisi de sağlık sisteminde yaşanan sorunlar olduğu biliniyor. Bu nedenle fatura ilk olarak Fahrettin Koca'ya kesildi.

Bir başka değişimin yaşandığı bakanlık ise Çevre ve Şehircilik Bakanlığı oldu. Özellikle 6 Şubat depremleri sonrası afet bölgesinde yoğun bir mesai harcayan Mehmet Özhaseki'nin sağlık sorunlarını gerekçe göstererek istifasını istediği iddia edildi.

Özhaseki yerine geçtiğimiz dönemde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adaylığını koyan Murat Kurum yeni Çevre ve Şehircilik Bakanı oldu.

Son dakika: Resmi Gazete'de yayımlandı... Kabine'de değişiklik (2 yeni  bakan atandı) - Dünya Gazetesi

SIRADA HANGİ BAKANLIK VAR?

Değişen iki bakanlık dışında önümüzdeki dönemde üç bakanlığın daha koltuğunda oturan isimlerin değişebileceği Ankara kulislerinde konuşulan konular arasında.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un gelecek dönemde bakan olarak devam etmeyeceği iddialar arasında yer alıyor. 

Bazı hesaplardan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın da değişeceği iddiaları dillendirildi ancak AK Parti’ye yakın hesaplarda Yerlikaya’nın değiştirilmesinin düşünülmediği vurgulandı.

Özhaseki İstifa Etti, Murat Kurum Yeniden Çevre ve Şehircilik Bakanı Oldu

Kaynak: Oğuzhan Osman Bilgin

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.