Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İtiraz edildi, Merih Demiral soruşturmasında son durum!

Euro 2024’te gruptan 6 puan ile çıkmayı başaran millilerimizin, son 16 turunda Avusturya’yı geçtiği maçtan sonra UEFA tarafından Merih Demiral’a açılan soruşturmada sona yaklaşılıyor.

Haber Giriş Tarihi: 05.07.2024 11:48
Haber Güncellenme Tarihi: 05.07.2024 11:48
Kaynak: Arda Şaru
İtiraz edildi, Merih Demiral soruşturmasında son durum!

Türkiye’nin Avusturya’yı 1-2 mağlup ettiği maça 2 golle damga vuran yıldız stoper Merih Demiral, maçın ardından yaptığı ‘’bozkurt’’ işareti ile tüm dünyanın gündemine oturdu.

UEFA ise, Almanya içişleri bakanının çağrısı üzerine, Merih Demiral’ın yaptığı bozkurt işaretinin siyasi bir figür olduğu iddiasıyla yıldız futbolcuya soruşturma açtı.

Türkiye Spor Yazarları Derneği Bursa Şube Başkanı Mehmet Ali EKmekçi, konu ile ilgili Herkes Duysun’a değerlendirmelerde bulundu.

“KONU FARKLI YERLERLE ÇEKİLİYOR”

Merih Demiral’ın yaptığı bozkurt işareti ile başlayan konunun, Almanlar tarafından çok başka yerlere çekildiğine değinen Ekmekçi, “Merih Demiral'a yönelik UEFA'nın vermeye çalıştığı ceza son derece siyasidir. Demiral'ın hareketi hiçbir kışkırtıcılık içermemesine rağmen ortam sanki öyleymiş gibi oluşturulmaya başlandı. Konuyla ilgisi olmamasına rağmen Alman siyasetçiler konuyu köpürterek farklı mecralara çekmeye çalışmaktadır.’’ dedi.

‘’TÜRKİYE’NİN BAŞARISI GÖLGELENİYOR’’

Farklı bir gündem oluşturularak Türkiye’nin başarının gölgelenmeye çalışıldığına vurgu yapan Ekmekçi, “Merih'in hareketi üzerinden Türkiye'nin başarısı gölgelenmeye çabalanıyor. Ancak Türk halkı aynı noktada kenetlenmiş ve konuya ilişkin birlik sağlamıştır. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da Hollanda maçına gitme kararı alması, Bizim Çocuklar'ın yalnız olmadığının kanıtıdır.” şeklinde konuştu.

Kaynak: Arda Şaru

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.