Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TFF'den Merih Demiral açıklaması

EURO 2024 son 16 Avusturya-Türkiye karşılaşmasında, gol sevinci olarak eliyle bozkurt işareti yapan Merih Demiral'a UEFA tarafından 2 maç men cezası verildiği iddia edildi.

Haber Giriş Tarihi: 04.07.2024 21:51
Haber Güncellenme Tarihi: 04.07.2024 22:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.herkesduysun.com/
TFF'den Merih Demiral açıklaması

EURO 2024 son 16 Avusturya-Türkiye karşılaşmasında, gol sevinci olarak eliyle bozkurt işareti yapan Merih Demiral'a UEFA tarafından 2 maç men cezası verildiği iddia edildi. İddialar dahilinde Demiral, 6 Temmuzda yapılacak Hollanda maçında forma giyemeyecek. TFF konuyla ilgili açıklama yaptı. Yapılan açıklamada "Yarın sabaha kadar savunma süremiz bulunmaktadır" ifadesine yer verildi.

UEFA bozkurt simgesi hakkında soruşturma başlatmıştı

UEFA'dan yapılan açıklamada, "2 Temmuz 2024 tarihinde Almanya'nın Leipzig kentinde oynanan 2024 UEFA Avrupa Şampiyonası Son 16 Turu Avusturya-Türkiye karşılaşmasıyla ilgili olarak, Türkiye Futbol Federasyonu oyuncusu Merih Demiral'ın iddia edilen uygunsuz davranışları nedeniyle UEFA Disiplin Yönetmeliği'nin 31(4) maddesi uyarınca soruşturma açılmıştır . Konuyla ilgili olarak ilerleyen günlerde daha detaylı bilgi verilecektir" ifadelerine yer verildi

Demiral bozkurt simgesiyle ilgili açıklama yapmıştı

Konuyla ilgili konuşan Demiral, "Bir gol sevinci vardı aklımda onu yaptım, Türklükle alakalı. Türk olduğum için çok gurur duyuyorum, o yüzden golden sonra onu iliklerime kadar hissetim. Öyle bir şey yapmak istedim, yaptığımdan dolayı çok da mutluyum. Bütün taraftarlarımız bizimle gurur duyuyor. Tribünde görmüştüm yapan taraftarlarımızı, onları gördükten sonra daha çok yapasım geldi, çok mutluyum" ifadelerini kullandı.

Milli futbolcunun savunması istendi

Ntvspor'un haberine göre; nihai karar verilemden önce Demiral'ın savunması istendi. Oyuncu hakkındaki ceza kararının Hollanda maçından önce verilmesi bekleniyor.

TFF açıklama yaptı

Merih Demiral hakkında ceza iddialarına karşı TFF açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, "Bild Gazetesi kaynak gösterilerek 'Merih Demiral'a UEFA tarafından 2 maç ceza verildi' şeklinde yayınlanan haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Yarın sabaha kadar savunma süremiz bulunmaktadır" ifadeleri kullanıldı.

KAYNAK:T24

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.