Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

2024 yılında Hac fiyatları ne kadar?

Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla hac başvuruları hız kazanırken, fiyatlar her yıl olduğu gibi bu yılda değişiklik gösterdi.

Haber Giriş Tarihi: 25.05.2024 14:11
Haber Güncellenme Tarihi: 25.05.2024 16:18
Kaynak: Melih Kayacı
2024 yılında Hac fiyatları ne kadar?

Kurban bayramı yaklaşırken, İslamın şartlarından biri olan Hac ibadetini yerine getirmek isteyen vatandaşlar, fiyat araştırması yapıyor. Peki her yıl değişen hac fiyatları 2024’te ne kadar oldu?

Hac ücretleri, kuralı ve kurasız gidiş, konaklama yapılacak yerin Kabe’ye yakınlığı ve otelin türü gibi pek çok kritere göre değişiklik gösteriyor. Kutsal topraklarda yapılacak olan bu yolculuk Diyanet aracılığı ile yapılabileceği gibi, özel seyahat şirketleriyle de yapılabiliyor.



KURASIZ VE KURALI HAC FARKLILIK GÖSTERİYOR

Kurasız gidilen her hac fiyatı değişkenlik gösterirken; kalınan otele, otelin olanaklarına,  turizm acentesine, kalınan gün sayısına, ulaşımı sağlayan havayolu firmasına göre değişkenlik gösteriyor. Diyanetin belirlediği fiyat ise tekdüzedir. Kuralı giden vatandaşlar, devlete para öder ve masrafları devlet karşılar. Kuralı gidilen hac ibadetinde devlet, vatandaşa taksitli ödeme imkanı da sunuyor.



2024 YILINDA NORMAL KONAKLAMA KAPSAMINDA HAC FİYATLARI NASIL?

Normal konaklama kapsamında hac fiyatları, 2 kişilik odada kişi başı yaklaşık 226 bin lira, 3 kişilik odada 210 bin 500 lira, 4 kişilik odada ise 194 bin 500 lira olarak açıklandı.

Normal konaklama türlerinde yer alan otellerin, Medine-i Münevvere’de Mescid-i Nebevi’ye olan uzaklığı ortalama 700 metre, Mekke-i Mükerreme’de Mescid-i Haram’a en fazla 8 kilometredir.



YAKIN MESAFE HAC FİYATLARI NASIL?

Yakın mesafe konaklama kapsamında ise iki kişilik odada konaklama fiyatı kişi başı ortalama 282 bin liradan başlıyor, 480 bin liraya kadar çıkıyor.

Hac Nedir? - Mavi Yıldız Turizm

2024 YILI HAC NE ZAMAN?

2024 yılı Haccı gidiş ve dönüş tarihleri ise şöyle belirlenmiştir:

Gidiş: 9 Mayıs ve 12 Haziran arası
Dönüş: 22 Haziran ve 17 Temmuz arası

Kaynak: Melih Kayacı

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.