Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Alkol, şiddet eylemlerini artırıyor

Ülkemizin ve dünyanın, aile içinde karşılaştığı en büyük sorunların başında gelen alkol bağımlılığı uzmanlar tarafından evliliklerin sonu ve sorumsuzluğun baş sebebi olarak gösteriliyor.

Haber Giriş Tarihi: 16.10.2024 14:58
Haber Güncellenme Tarihi: 16.10.2024 14:59
Muhabir: Reyhan Özbakır
Alkol, şiddet eylemlerini artırıyor

Uzmanlar aile içi şiddetli geçimsizliğin baş kaynaklarından biri olarak alkolü gösterirken, boşanmaların da en büyük sebeplerinden biri haline geldiğini vurguluyor. 

Alkol bağımlısı ve tedaviyi reddeden bireylerin çoğunlukla aile fertlerine şiddet uygulamaktan da geri durmadığını kaydeden uzmanlar, evliliğin adeta kabusa döndüğünün altını çiziyor.

Öte yandan alkol bağımlılığına dair tedaviyi reddeden ve devamlı olarak aile fertlerine şiddet uygulama eğiliminde olan kişilerin, özellikle kadın ve çocuklarda ciddi travmalara sebep olabileceğini belirten uzmanlar, bu şekilde şiddete maruz kalmış olan mağdurların muhakkak psikolojik destek almaları tavsiyesinde bulunuyor.

“ÇOCUKLARDA OLUŞAN TRAVMA BÜYÜK”

Alkol kullanan kişilerde şiddet eğiliminin yüksek olduğuna değinen uzmanlar, konuyu şu ifadelerle yorumluyor:

“Ailede alkol bağımlısı bir bireyin yer alması özellikle 8/15 yaş arası çocukları etki altına alıyor. Ebeveynlerin alkol kullanma alışkanlıkları, çeşitli sorunlarla karşılaştıklarında alkolden medet ummaları, ileride çocuklarının da bir sorunla karşılaştığında alkole sarılmasına neden oluyor. Aynı zamanda aile içinde bulunan alkol bağımlısı bir bireyin çocuklarda bıraktığı travma çok büyük oluyor. Aile içi şiddeti körükleyen bu durumun sonu cinayete ve travmatik ayrılıklara kadar gidiyor.”

Kaynak: Reyhan Özbakır

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.