Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Artık raflarda her şey hazır: Mutfaklar terk mi ediliyor?

Günümüzde günlük hayatın hızlanmasıyla, vatandaşlar evde yemek yapmaktan ziyade hazır yiyecekleri tercih etmeye başladı.

Haber Giriş Tarihi: 26.10.2024 16:19
Haber Güncellenme Tarihi: 26.10.2024 16:22
Kaynak: Gamze Nar
Artık raflarda her şey hazır: Mutfaklar terk mi ediliyor?

Marketlerde bulunan ve gittikçe artan çeşitli hazır yemekler, vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor. 

"HAZIR YEMEKLERİN ÇEŞİDİ ARTTI"

Artık marketlerde çeşitli hazır yemek konservelerinin bulunduğunu söyleyen bir market işletmecisi, "Eskiden hazır yemekler sınırlıydı, şimdi ise çok çeşitli ve hazır konserve seçenekleri bulunuyor. Müşterilerimizden bu ürünlere büyük ilgi var. Eskiden beri hazır pakette yiyecekler bulunuyordu. Fakat bu kadar çeşitli değildi. Artık raflarda çeşitli konserve halinde geliyor. Bu yemeklerden satın alan çok sayıda vatandaş var." şeklinde konuştu.

DOĞAL BESLENMEK Mİ? KONSERVE YEMEK Mİ?

"Hazır yemeklerin artmasıyla birlikte insanları tembelleştiriyor" diyen bir vatandaş sağlık açısından endişelerini de dile getirdi. Vatandaş şunları söyledi:

"Artık çok fazla ürün var böyle. Fasulye nohut pilav makarna vb. Gibi pek çok yemek konserve halinde. Hatta doğranmış soğan bile satılıyor. Açıkçası öncelikli olarak her şeyin hazır olması doğru değil. İnsanlarımızı da tembelleştiriyor. Şahsen ben evimde kendi ellerimle organik bir şekilde yapmayı tercih ederim. Hazır yemeklerin nasıl ve ne zaman üretildiği belli değil. Ben kendi yemeklerimi kendim yapmayı tercih ederim, en azından ne yediğimi bilirim. Ben kendi kızımın veya oğlumun marketlerden alıp yemesini istemem. Son derece sağlıksız buluyorum.”

Kaynak: Gamze Nar

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.