Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çalışanlar tatil dönüşü işe adapte olmakta zorlanıyor

Hava sıcaklıklarının yükselmesiyle birlikte tatil planları da konuşulmaya başlandı. Vatandaşlar daha tatile çıkmadan, tatil dönüşü işe nasıl adapte olacaklarını düşünmeye başladı.

Haber Giriş Tarihi: 20.04.2024 10:05
Haber Güncellenme Tarihi: 20.04.2024 13:16
Kaynak: Reyhan Özbakır
Çalışanlar tatil dönüşü işe adapte olmakta zorlanıyor

Bahar aylarının gelmesiyle birlikte yaz mevsimi de Türkiye’ye yüzünü dönmeye başladı. Pek çok vatandaşımızın evinde şimdiden tatil planları yapılıyor. Bazı çalışanlar ise tatil dönüşü işe adapte olamamaktan şikayetçi.

TATİL SONRASI DÖNÜŞ ZORLUYOR

Çalışanlar, bir yıl boyunca hayalini kurdukları tatilden, eve ve işe dönerken zaman zaman zorluk yaşıyorlar. Sene boyunca yoğun bir iş temposu ile yorulan bazı çalışanlar, birkaç günlük dinlenmenin ardından işe yeniden başladıktan sonra adapte olmakta zorluk yaşayabiliyorlar. Uzmanlar, 2 ila 3 günlük adaptasyon sürecinin normal olduğunu belirtirken, daha uzun bir adaptasyon sürecinin depresyon belirtisi olabileceğini kaydediyor.

İŞİNİ SEVENLER ADAPTE OLMAKTA ZORLUK YAŞAMIYOR

Tatilden eve ve işe dönüş sürecinde zorluk yaşayanların yanı sıra bazı çalışanlar da araya hiç mesafe girmemiş gibi işlerine kaldıkları yerden devam edebiliyorlar. Araştırmalara göre tatil dönüşü adaptasyon sürecinde zorluk yaşamayan çalışanların büyük çoğunluğu sevdikleri işlerde ve sevdikleri ortamlarda çalışıyor.

Kaynak: Reyhan Özbakır

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.