Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Deprem bölgesinde ilk teravih namazı çadırda kılındı

Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerden etkilenen illerde, Ramazan ayının ilk teravih namazı için çadır mescitler hazırlandı.

Haber Giriş Tarihi: 22.03.2023 22:31
Haber Güncellenme Tarihi: 22.03.2023 22:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.herkesduysun.com/
Deprem bölgesinde ilk teravih namazı çadırda kılındı

On bir ayın sultanı Ramazan için hazırlıklar tamamlanan deprem bölgesinde, buruk Ramazan yaşanıyor. 

OSMANİYE'DE İLK TEREVİH NAMAZI ÇADIRDA KILINDI 

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat tarihinde meydana gelen depremler sonrası, 267 camiden 115'i yıkılan Osmaniye'de Ramazan ayı nedeniyle şehrin belli bölgelerine vatandaşların ibadet etmesi için çadır mescitler kuruldu.


Osmaniye’de ilk teravih namazı Masal Park çadırkentte, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından kurulan çadır mescit de kılındı. Okunan ezanın ardından vatandaşlar Ramazan ayının ilk teravih namazını kıldı.

DİYARBAKIR’DA RAMAZAN AYININ İLK TERAVİH NAMAZI KILINDI

Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra 11 il arasında bulunan Diyarbakır'da yaraları sarma çalışmaları devam ediyor. Ramazan ayının gelmesi ile birlikte Diyarbakır’da vatandaşlar, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali İhsan Su, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mehmet Mehdi Eker ile birlikte tarihi Ulu Camii’nde saf tuttu. Teravih namazını kılmak isteyen kadın, erkek, genç, yaşlı ve çocuklar camilere akın etti. Ramazan ayına yaşanan felaketten dolayı buruk girdiğini belirten Mehmet Buldu, meydana gelen afetlerden ibret alınması gerektiğini ifade etti.



"GEÇEN RAMAZAN AYINDA BERABER NAMAZ KILIYORDUK ŞİMDİ HİÇBİRİ YOK"


‘Asrın felaketi’ olarak nitelendirilen depremde 8 yakınını kaybettiğini ve bu Ramazan ayını hüzünlü geçireceğini dile getiren Buldu, “Ramazan ayını tüm Müslümanların beklediği gibi biz de bekliyorduk. Rabbim Ramazan ayını tüm İslam alemine hayırlı eylesin. İnşallah Ramazan ayı insanları gafletten uyandırır. Maalesef bizler de ailemizi depremde kaybettik. Depremde hayatını kaybeden vatandaşların da mekanı cennet olsun. Rabbim nice Ramazanlara bizi sevdiklerimizle ulaştırsın. Yaşadığımız afetlerden ibret almamız gerekiyor. Geçen Ramazan ayı ile bu Ramazan ayı arasında kimimizin sevdiği yok. Benim ailemden mesela 8 kişi hayatını kaybetti. Geçen Ramazan ayında beraber namaz kılıyorduk, şimdi hiçbiri yok. Bir gece beraberdik sabah hiçbiri kalmadı. Bunun için insanların tövbe etmesi gerekiyor. Rabbim bize Ramazan ayının bereketi gibi günlere bizi ulaştırsın” dedi.
Tarihi camide kılınan ilk teravih namazının ardından eller dua için semaya açıldı.

DEPREM BÖLGESİ HATAY’DA İLK TERAVİH NAMAZI KILINDI

6 Şubat’taki Kahramanmaraş merkezli depremlerin, 11 il içinde en büyük yıkımı yaptığı medeniyetler kenti Hatay’da, ramazanın ilk teravih namazı çadırlarda kılındı. Depremin yıkıcı etki yapmadığı çevre ilçelerde ise namaz için camiler tercih edildi. Deprem bölgesinde incelemelerine devam eden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Narlıca Mahallesi’ndeki Hacı Cuma Kahraman Camii’nde teravih namazını kıldı. İl Müftüsü Mevlüt Topçu da teravih namazı öncesi ramazanla ilgili vaaz verdi. Vaazın ardından vatandaşlar ilk teravihi kıldı. Mezarlık Kompleksi içine kurulan dev çadırda da vatandaşlar ve bölgede görev yapan memurlar ilk teravih namazını eda etti. Vatandaşlar ise ramazan ayına buruk girdiklerini belirterek, acıların çok taze olduğunu, eski günlere kısa zamanda dönmeyi diledi. 

SELİN VURDUĞU ŞANLIURFA'DA İLK TERAVİH NAMAZI KILINDI

Sel felaketiyle 16 kişinin hayatını kaybettiği Şanlıurfa'da ilk teravih namazı kılındı. Teravih namazı için Balıklıgöl yerleşkesine gelen yüzlerce vatandaş, başta Halil-ür Rahman Camisi olmak üzere yerleşkedeki camilerde abdest aldı. Ezanın okunmasıyla ilk teravih namazı eda edildi. Vatandaşlar ilk teravih namazına yoğun ilgi gösterdi.
İlk teravih namazını kılan vatandaşlar, afetlerin yaşanmaması için dua ettiklerini söyledi.

ADIYAMAN'DA DA CAMİLERİN YANINDA ÇADIRLAR KURULDU

Adıyaman merkezde bulunan az hasarlı, hasarsız camiler, taziye evleri ve çadır kentlerde oluşturulan mescitler ve hasarlı camilerin yanında yer alan boş alanlara çadırlar kuruldu.

Hazırlanan çadır mescitlerde namaz öncesinde din görevlileri, Ramazan ayının önemi hakkında vaaz verdi. Okunan Kur’an-ı Kerim’in ardından Ramazan ayının ilk teravih namazı kılındı.

Tekbirler getirilerek dualar okunduğu gecenin sonunda ilk teravihi kılmanın huşusu içerisinde bulunan cemaat birbirlerinin Ramazan ayını da kutladı.

İSKENDERUN'DA İLK TERAVİH 

Büyük yıkımın yaşandığı illerden biri olan Hatay'da depremzedeler, ilk teravih namazını kıldı. 

Vatandaşlar İskenderun ilçesinde kurulan çadır mescitte namazlarını kıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.