Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dijital cihazları kullanarak çok fazla zaman geçiren çocuklar dikkat dağınıklığı yaşıyor

Çocuklar internetteki cezbedici içerikleri izledikten sonra gerçek hayata hemen dönüş yapamıyor. Psikologlar, bu çocuklarda en sık gözlenen belirtilerin dikkat dağınıklığı, unutkanlık ve uyuşukluk olduğunu söylüyor. Peki çocukları internet dünyasından çıkarmak mümkün mü?

Haber Giriş Tarihi: 26.10.2024 16:39
Haber Güncellenme Tarihi: 26.10.2024 16:42
Kaynak: Esmanur Gülbahar
Dijital cihazları kullanarak çok fazla zaman geçiren çocuklar dikkat dağınıklığı yaşıyor

DİJİTAL BAĞIMLILIK ARTIYOR

Teknoloji kullanımı, oyun bağımlılığı ve internet bağımlılığı her geçen gün artmaya devam ediyor. Çocuklar son 20 yıldır hayatlarının çok büyük bir zamanını teknolojik cihazlarla geçiriyorlar. Psikologlar, çocukların teknolojik cihazlardaki video oyunlarına uzun süre maruz kaldıktan sonra gerçek hayata dönmekte zorluk çektiklerini ve gerçek hayatın onlar için renksiz bir hale geldiğini dile getiriyor. 

HANGİ ÇOCUKLAR DİJİTAL BAĞIMLILIĞA DAHA YATKIN?

Psikologlar, dürtü kontrol zorluğu çeken, çok hareketli olan ve dikkatini vermekte zorlanan çocukların dijital bağımlılığa yatkın olduğunu vurguluyor.

ÇOCUKLAR İNTERNETTE NE KADAR VAKİT GEÇİRMELİLER?

Psikologlar, 4-6 yaş arasındaki çocukların günde yarım saat ila kırk beş dakika arası, okul çağındaki çocukların 45 dakika ila 1 saat arası, ergenlik çağındaki çocukların ise hafta içi 1 saat, hafta sonu ise 2 saat vakit geçirmesini öneriyor. 

“ANNE VE BABALAR ÇOCUKLARA ÖRNEK OLMALILAR”

Psikologlar, dijital bağınlılıktan çocukları kurtarmak için çocukların dışarıda arkadaşlarıyla ve spor, sanat faaliyetleriyle ilgilenmelerini öneriyor. Anne, babalarında çocuklara örnek olmaları gerektikleri konusunda uyarıyor. 

Kaynak: Esmanur Gülbahar

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.