Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kumar bağımlılığı: Gizli tehlike

Kumar, birçok insan için eğlenceli ve heyecan verici bir aktivite olabilir. Fakat kontrol altına alınmadığında kumara bağlılık çok ciddi sorunlara sebebiyet verebilir.

Haber Giriş Tarihi: 04.05.2024 13:30
Haber Güncellenme Tarihi: 04.05.2024 15:50
Kaynak: Esmanur Gülbahar
Kumar bağımlılığı: Gizli tehlike

Kumar, her ne kadar eğlenceli gibi görünse de bağımlılık yaptığı zaman bağımlı kişinin hayatını, ilişkilerini ve mali durumunu olumsuz etkileyebilen bir rahatsızlığa dönüşebilir.

Aydın’da gerçekleşen bir kumar vakasında vatandaş sanal kumar bağımlılığından ötürü yaşamına son verirken, kumar bağımlılığın toplumumuz içinde nelere sebebiyet verdiğini hep birlikte görüyoruz.

Biz de ekip olarak kumar bağımlılığını ele aldık. Kurtulmak için neler yapılmalı? Tedavi yöntemlerine başvurulmalı mı? Gelin hep birlikte inceleyelim.

‘’DESTEK GRUPLARI OLUŞTURULMALI’’

Toplumumuzun en büyük sorunlarından biri haline gelen kumar bağımlılığı vatandaşlarımız tarafından büyük bir tehlike olarak ele alınmaya başladı. Kumar bağımlılığından kurtulmanın en güzel ve en basit yollarından biri destek grupları oluşturmaktır. Diğer kumar bağımlılığı ile mücadele eden vatandaşlar ile bir araya gelerek, deneyimlerimizi ve kaybettiklerimizi onlarla birlikte paylaşmak kesinlikle iyileşme sürecinin temel başlangıçlarından biri olarak ele alınabilir.

‘’İLAÇ YÖNTEMİNE DE BAŞVURULABİLİR’’

Büyük facialara sebebiyet veren kumar bağımlılığı toplumumuzun örf ve adetlerine adeta bir balyoz gibi vurmaya devam ediyor. Kumar bağımlılığın en yüksek seviyeye ulaşılması halinde kişilerin ellerinde ve hayatlarında ne varsa ortadan kaldırdığını hep birlikte görmekteyiz. İşin bu raddeye geldiği kısımda uzman kontrolünde ilaç tedavisine başlaması da uygun görülebilir. Bu durumda alınacak olan ‘’antidepresan ve antianksiyete’’ ilaçları kullanılabilir. Ayrıca bilişsel davranışçı yönteme de ayak uydurabilecek olan kişiler kumar oynama, düşünme ve davranma  kalıplarını değiştirmeye çalışabilir.

Kaynak: Esmanur Gülbahar

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.