Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Atatürk konseptli ‘Özel’ ziyaret

Yazının Giriş Tarihi: 27.07.2024 09:21
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.07.2024 09:21

Tartışmaların odağından hiçbir zaman ayrılmayacak Cumhuriyet Halk Partisi…
Meşhur şu ‘fıtrat’ hikayesi, genlerinde mutlak surette fikir ayrılıklarını herkesin gözünün önünde yaşamak var.
Kol da kapalı kapılar ardında değil, yüksek gerilim hattıyla er meydanında kırılıyor. Yen de buna uyum sağlıyor.
47 yıl sonra Bursa’da CHP iktidarı stratejik öğeleriyle eline geçirmiş durumda. ‘Ben biliyordum’ diyenlerin de başı çektiği süreçte Mustafa Bozbey, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nde başkan olmayı başardı.
Tartışmaların odağında ise Genel Başkan Özgür Özel vardı.
Eee neredeyse yarım asır sonra elde edilen büyük zaferi kutlamaya gelmemiş, Osmangazi’de meslektaşı Erkan Aydın’ın başarısını yerinde tebrik etmemişti.
Atamalar üzerine yaratılan kavga iklimine tepki gösterdiği öne sürülmesi, rahatsızlık duyduğu iddia edilen görevlendirmeler nedeniyle Bursa’ya mesafeli olduğu ifade ediliyordu.
Seçim döneminde mitingsiz geçilen Bursa’da mini buluşmalar ve otobüs üzerinden halka seslenişlerle geçilen süreçlerden sonra elde edilen kazanımlar havada kalmamalıydı.
Merakla beklenen buluşma adeta mini bir Bursa turnesine dönüşerek gerçekleşti.
Türkiye’de adı tek olan Mustafakemalpaşa’dan başladı yolculuk CHP lideri Özgür Özel’in…
Önemli mesajlarla Mustafa Bozbey’in arkasında olduğunu, onu yıpratmaya çalışanlara da set çekeceğini ifade etti Özel…
Atamalarla ilgili yaşananlar belli ki ‘vız gelmiş, tırıs gitmiş’ti! Ya da strateji değiştirilmiş kol bu sefer gerçekten içeride kırılmış yen de ona eşlik etmişti.
Tarihi ziyaret Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın tarihi binasında sürdü. Güzel bir miting havasına bürünen ziyarette partililer Başkan Mustafa Bozbey’e Özel’in gerçekleştirdiği ziyarete de tanıklık etmek için bina önüne konuşlanmıştı.
Burada da halka seslenirken, Mustafa Bozbey’in 100 günde 100 güldüren projelerini sıralarken, iktidara da mesajını talep edilen SGK borçları üzerinden salvoladı.
Peşi sıra ziyaretleri Osmangazi, Nilüfer ve Mudanya olarak devam etti Özel’in…
Belli ki en azından göz önünde Mustafa Bozbey’le aralarına ‘atama kara kedisi’ girmeyecek. Şadi Özdemir ile Mustafa Bozbey de ‘Bursaspor’ geriliminin ardından ilk kez bir arada göründü. Özdemir’in yine neşesinden bir şey kaybetmediği gözlendi.
Ziyaret bugün de Esnaf Lokantası açılışı, Harmancık ve Gemlik’le devam edip noktalanacak.
Öte yandan Bursa örgütü ve Büyükşehir’in de Özgür Özel’e yönelik Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk konseptli hazırlığı derslerine çalıştığının da kanıtı.
Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve CHP’nin ilk genel başkanı Mustafa Kemal Atatürk, Bursa ziyaretinde Çelik Palas’ta konaklamıştı. Son genel başkan Özgür Özel de Çelik Palas’ta Ulu Önder’in konakladığı odada Atatürk Palas’ta kaldı.
Özgür Özel, 6 Şubat 1933 tarihinde meşhur fotoğraflara konu olan Atatürk’ün Bursalılara seslendiği noktadan 91 yıl sonra 26 Temmuz 2024’te yine Bursalılara seslendi. Özel de konuşmasında buna vurgu yaptı.
CHP Bursa kanadı ‘Özel’ ziyareti önemsemiş ve seferberlik halinde kendisine iyi ev sahipliği yapmıştı. Merakımı celbeden Ulu Cami’deki Cuma namazı sırasında da herhangi bir sürtüşme olmadı. CHP’nin adı uzun zaman sonra terör örgütü ile yan yana getirilmedi.
Özgür Özel’in ‘küfe’li mesajı da Bursa’dan Türkiye’ye yayılan bir metafor oldu!

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
Bursa
    cami
      En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.