Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa İnegöl’de Nöbetçi Kitaphane açıldı

İnegöl Belediyesi’nin düzenlediği Nöbetçi Kitaphane Açılış Törenine Davut Gürkan, Mustafa Varank ve İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban katılımlarını sağladı.

Haber Giriş Tarihi: 22.04.2024 13:07
Haber Güncellenme Tarihi: 22.04.2024 14:02
Kaynak: Arda Şaru
Bursa İnegöl’de Nöbetçi Kitaphane açıldı

İnegöl Belediyesi’nin düzenlediği Nöbetçi Kitaphane açılış törenine Davut Gürkan, Mustafa Varank ve İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban katılımlarını sağladı.



“20000 KİTAP KAPASİTELİ KİTAPHANE”

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban İnegöl'de vatandaşların ayak bastığı şehri daha iyi tanımaları için zaman zaman böyle etkinlikler ve halk dansları düzenlediklerini belirterek, "Bugün burada öncelikli olarak kitaphanemizin açılışını gerçekleştireceğiz ve ardından İnegöl'ün 50. Mobilya Fuarı'nı açacağız. Biz öğrencilerimizin farkındalığını arttırmak için kütüphaneler yapıyoruz. Bu açtığımız kütüphaneler sayesinde onlar da bizim farkındalığımız arttırmış oluyorlar. Bunlara Nöbetçi Kitaphaneler dedik. Sabahtan akşama kadar açık gelmesi gerekiyorsa bunları da gerçekleştireceğiz. 1400 metrekare ve iki kattan oluşan bir kütüphane burası. Öğrencilerimiz de deneyimleme fırsatını buldular. Diğer kütüphanelerden farkı, buraya rezervasyon yaparak geliniyor. Vatandaşlarımız ücretsiz olarak yararlanabiliyor. Kütüphanemizin 20 bin kitap kapasitesi bulunmaktadır. Halkımıza, İnegöl'ümüze hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” dedi.



“ÇIKARCI BELEDİYE BAŞA GEÇTİ”

Başkan Taban'ın ardından konuşma yapan Mustafa Varank, “Bunun gibi hizmetlerimize, Bursalı hemşerilerimizin bize verdiği destekle devam edeceğiz. Yerel seçimleri atlattık. Bazı illerde bazı ilçelerde sonuçlar bizim lehimize olmadı. Biz bunun hatasını kendimizde aramalıyız. Vatandaşımızın bize verdiği bu mesajı dikkate alarak, sonraki yerel seçimlerde daha farklı şeyler yapacağız ve halkımızın gönlündeki yeri tekrar kazanmaya çalışacağız. Bu kütüphane halkımızın en çok uğradığı yerlerden bir tanesi olacak. Anneler babalar çocuklarını gece geç saatlere kadar evde beklediklerinde kütüphanede güvenli sağlıklı bir ortamda olduklarını bilecekler. Biz 'CHP belediyeciliği çıkarcı belediye yönetimidir' derken boşa konuşmuyorduk. Gelirken arkadaşlara CHP belediyesinin hangi atamaları yaptığını araştırmalarını söyledim. İstanbul’da çoğu belediye başkan yardımcılığına ve birçok mevkilere, başkanların eşleri, kızları ve tanıdıkları atanmış ve bunlar sadece 5 dakikada sosyal medyadan çıkanlar. Bize iftira atan bu belediyeler, belediyecilik için değil çıkarcılık için başa geçmek istediler. CHP’de durum böyle iken şu an maalesef doğuda ve güneydoğuda DEM Partisi'nin kazandığı belediyelerde çok farklı durumlar söz konusu. Toplantı salonlarından bayraklar kaldırılıyor, bayraklara saldırılar düzenleniyor. Bu milletin sevdasıyla yanıp tutuşanların kimler olduğunu açığa çıkaracağız. Bunları yaparken de hizmetlerden kesinti yapmayıp tam gaz devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Kaynak: Arda Şaru

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.