Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa, lezzetin başkenti olma yolunda

Türkiye'nin gastronomi açısından önemli şehirlerinden biri olan Bursa, lezzetin başkenti olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.

Haber Giriş Tarihi: 27.04.2024 13:11
Haber Güncellenme Tarihi: 27.04.2024 16:18
Kaynak: Musa Yeşildağ
https://www.herkesduysun.com/
Bursa, lezzetin başkenti olma yolunda

Bursa, tarihi ve kültürel mirası itibariyle birçok kültürün ve medeniyetin izlerini taşıyor. Bu da Bursa’yı birçok alanda olduğu gibi lezzet ve gastronomi alanlarında da kozmopolit bir hale getiriyor. Çok çeşitli bir mutfağı olan Bursa, çeşitli etkinlikler sayesinde ilgi görmeye devam ederken gastronomi alanında öne çıkma iddiasını da sürdürüyor.

BURSA’NIN LEZZETLERİ ARTIK DAHA FAZLA TANINMAYA BAŞLANDI

Bursa’nın gastronomi alanında katettiği yol ile ilgili Heskes Duysun’a değerlendirmelerde bulunan Gastronomi Kültür ve Seyahat Derneği Başkanı Ramazan Başan, “Bursa gastronomi açısından önemli şehir ama gastronomi turizmi konusunda hak ettiği yerde değil maalesef. Geçen yıl İstanbul’a 20 milyon turist gelirken Bursa’ya 354 bin turist gelmiş. İstanbul Bursa’ya 154 kilometre mesafede.. Osmanlı şehri Bursa’ya en az 1 milyon turist gelmeli bu da ancak ulaşım yollarını geliştirerek olur. Havaalanı ve yüksek hızlı tren konusunda atılımlar ile sayısının artacağını düşünüyorum. Bursa’nın lezzetleri artık daha fazla tanınmaya başlandı. Son dönemde Bursa gastronomi geleceğini daha parlak görüyorum.” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.