Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kiraz, çilek ve kayısı tezgahlarda cep yakıyor

Beklenen yaz ayının gelmesiyle birlikte yağışların da bir o kadar şiddetli gelmesi tarım arazilerini olumsuz etkiledi. Mevsimine göre uygun olması gereken kiraz, kayısı, çilek ise tezgahlarda yerini normalin üzerinde fiyatlarla aldı.

Haber Giriş Tarihi: 11.07.2023 11:48
Haber Güncellenme Tarihi: 22.08.2023 10:57
Kaynak: Haber Merkezi
Kiraz, çilek ve kayısı tezgahlarda cep yakıyor

Merve ÖZDEMİR ÇEVİK/Onur POLAT/HERKES DUYSUN

Son zamanlarda hem Türkiye’de hem de dünyada küresel iklim değişikliğinin etkisiyle oluşan şiddetli ani yağışlar tarım arazilerini de vurdu. Tarlada en çok zarar gören kiraz, çilek ve kayısı ise tezgahlarda yerini zamlı bir şekilde aldı. 

Pazarcı esnafı ise aşırı yağan yağışların tarım arazilerini etkilediğini buna bağlı bazı ürünlerin tezgaha da zamlı yansıdığını söylerken, ” Aydın çileği sattığımız zaman yağmurlara denk geldi ve çok zayiat verdi. 4 kiloluk kasaların 3 kilosunu çöpe döktük. Yerli ürünler başladığı zaman da Bursa’da yağmurlar da başladı. Yağmurlarla beraber zayiat çok oldu. Köylünün çoğu çileğini toplayamadı.  Kirazlar dalında çatladı. Pek etkilenmeyenlerde bizim burada işçiliğimiz ile tek tek ayıklayarak seçtik. Bu durumda fiyatlara yansıyor. Temiz ürün almak isteyenler biraz yüksek fiyat vererek tercih edebiliyorlar. Ama bu sene çilek ve kiraz çok etkilendi yanı sıra kayısı da çok etkilendi. Bu sene verimde de bir düşüklük yaşandı diyebiliriz. Tüketiciye 20 TL ye satılan ürün 40 TL’ye satıldı. 30 TL’ye alınan ürün 60 TL’ye satılmak zorunda kaldı. Vatandaş ise tezgaha yaklaşınca haliyle pahalı geliyor. Bakın vişnenin şuan 25 TL olması lazım ama bir kilo vişne 50 TL. İyi bir kirazın kilosu şuan 60 TL, çileğin kilosu 50 TL yani fiyatlar yüksek ama yapacak bir şey yok.” dedi.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.