Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Menü fiyatları aldı başını gitti: Dışarıda yemek artık lüks sayılıyor

Son aylarda restoran menülerindeki fiyatlarda yaşanan ciddi artış, vatandaşların bütçesini sarsmaya devam ediyor. Artan maliyetler ve yüksek enflasyonun etkisiyle dışarıda yemek yemenin artık lüks hale geldiğini belirten halk, acil çözüm bekliyor.

Haber Giriş Tarihi: 01.06.2024 12:20
Haber Güncellenme Tarihi: 01.06.2024 16:53
Kaynak: Reyhan Özbakır
Menü fiyatları aldı başını gitti: Dışarıda yemek artık lüks sayılıyor

Ülkemizde son dönemde yaşanan ekonomik dalgalanmalar, restoran fiyatlarını da etkiledi. Artan gıda ve enerji maliyetleri, işletmecileri fiyatlarını yükseltmek zorunda bırakırken, vatandaşlar dışarıda yemek yemenin bütçelerini zorladığını dile getiriyor. Restoran sahipleri ise maliyetlerin altında ezildiklerini, fiyat artışlarının kaçınılmaz olduğunu söylüyor.

Ekonomik kriz, restoran fiyatlarını hızla yukarı çekerken vatandaşlar, dışarıda yemek yemenin artık lüks hale geldiğini belirtiyor. Restoran sahipleri ise artan maliyetler karşısında çaresiz kaldıklarını ifade edecek fiyat artışı yapmaya mecbur olduklarını dile getiriyor.

Dışarıda yemek yerken asla sipariş etmemeniz gereken yiyecekler

"LÜKS HALİNE GELDİ"

Ailesi ile dışarı çıkıp yemek yemenin artık lüks haline geldiğini ifade eden bir vatandaş, "Dışarı çıkıp ailem ile bir akşam yemek yemek neredeyse haftalık maaş ücretime denk geldi. Bu devirde lüksün bile ötesine geçen bu duruma acilen bir çözüm bulunmasını istiyoruz." dedi.

Dışarıda Yemek Yerken Uygulyabileceğiniz Tavsiyeler | Dilara Koçak - İyi  Yaşam ve Beslenme Uzmanı

Bir vatandaş parasının artık temel ihtiyaçlar dışında bir şeye yetmediğini belirtirken, "Paramız artık sadece temel ihtiyaçlarımızı karşılıyor. Dışarıdan yemek yemek fuzuli harcamanın ötesine geçti. Bu durumun da gittikçe artacağını düşünüyorum, Allah yardım etsin." sözlerini kullandı.

Kaynak: Reyhan Özbakır

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.