Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Seçil Erzan için karar verildi!

Yüksek kar getirili "Fatih Terim Fonu" vaadiyle pek çok ismi dolandırdığı iddia edilen eski banka şube müdür Seçil Erzan için karar verildi.

Haber Giriş Tarihi: 09.02.2024 17:08
Haber Güncellenme Tarihi: 09.02.2024 17:43
Kaynak: Haber Merkezi
Seçil Erzan için karar verildi!

Yüksek kar getirili "Fatih Terim Fonu" vaadiyle aralarında Arda Turan, Fernando Muslera ve Emre Belözoğlu gibi pek çok ünlü ismin bulunduğu 21 kişiyi yaklaşık 25 milyon dolar ve 7 milyon 384 lira dolandırdığı öne sürülen eski banka şube müdürü Seçil Erzan için karar verildi.

TUTUKLULUK HALİNİN DEVAMINA HÜKMEDİLDİ

15 Ocak tarihinde görülen duruşmada ara kararını açıklayan mahkeme, sanık Erzan’ın Denizbank’ta bulunan hesap hareketlerinin istenilmesine, sanıklara ait adli emanette bulunan telefon ve sim kartların bilirkişiye verilerek rapor hazırlanması ve bilirkişi raporuna konuyla ilgili varsa banka çalışanları, yöneticileriyle yazışmalarına ilişkin ek rapor alınmasına karar vermişti.

Yapılan incelemede tutuklu sanıklar Seçil Erzan ile Ali Yörük'ün ayrı ayrı tutukluluk hallerinin devamına karar verildi.



SON KEZ SÜRE VERİLDİ

Mahkeme, müşteki Arda Turan, Emre Belözoğlu, Selçuk İnan ve Fernando Muslera’nın avukatlarına müvekkillerini hazır etmeleri için son kez süre verilmesine, aksi takdirde haklarında zorla getirme kararı çıkarılacağına hükmetti. 



ERZAN İLE AYNI DÖNEMDE ÇALIŞAN KİŞİYE ZORLA GETİRME

Sanık Erzan ile aynı dönemde bankada çalışan Fatin Seven adlı şahıs ‘tanık’ olarak mahkemeye zorla getirilmesine karar verilirken, aralarında Arda Turan’ın kardeşi Okan Turan’ın da bulunduğu bazı tanıkların da zorla getirilmesi için yazı yazılması hükmedildi.



SONRAKİ CELSELERDE KARAR VERİLECEK

Seçil Erzan ile çalışan tüm banka personelinin kimlik bilgilerinin bulunarak hazırlanmasına da de karar veren mahkeme, banka yöneticilerinin ve banka çalışanlarının tanık olarak dinlenmesi yönündeki taleplerinin sonraki celselerde değerlendirilmesine hükmetti.



SONRAKİ DURUŞMA 8 MART’TA

Mahkemece belirtilen eksikliklerin giderilmesini hükmeden heyet, duruşmayı 8 Mart tarihine erteledi.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.