Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türk mühendisler hedef yükseltti!

STM Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret AŞ Genel Müdürü Özgür Güleryüz, projenin 2016 yılında Pakistan Deniz Kuvvetlerinin ihaleye çıkmasıyla başladığını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 26.01.2023 01:01
Haber Güncellenme Tarihi: 26.01.2023 01:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.herkesduysun.com/
Türk mühendisler hedef yükseltti!

Fransız yapımı Agosta 90B Sınıfı denizaltıların yarı ömür modernizasyonunu içeren ihaleyi üretici firmaya karşı kazandıklarını belirten Güleryüz, sonrasında da ikinci ve üçüncü denizaltıların projeye dahil edildiğini bildirdi.

İki seneyi bulmadan son denizaltıyı teslim etmeyi planladıkları bilgisini veren Güleryüz, yaklaşık 20 yaş civarında kullanımı olan denizaltılarda bazı sistemlerin yenilenip güncellendiğini ve kapsamlı bir modernizasyon yapıldığını anlattı.

Güleryüz, değişen tüm sistemlerde en son teknolojiler kullanılarak denizaltıların güncel ihtiyaçlara uygun hale getirildiğine işaret ederek, elektronik harp, savaş yönetim sistemi, sonar sistemleri, sensörler gibi sistem ve donanımların denizaltılara entegre edildiğini, bunların çok önemli kısmının da ASELSAN, HAVELSAN gibi yerli firmalar tarafından geliştirildiğini dile getirdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.