Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Anksiyete: Zihnin gizemli dalgaları!

Anksiyete,  genellikle belirsizlik, endişe ve korku ile karakterize edilen bir duygusal tepkidir. Anksiyete nadiren de olsa hayatın bir parçası olarak karşımıza çıkabilir fakat bazı durumlarda belirgin ve rahatsız edici olabilir.

Haber Giriş Tarihi: 11.05.2024 13:04
Haber Güncellenme Tarihi: 11.05.2024 16:06
Kaynak: Emine Pınar Turan Kahraman
https://www.herkesduysun.com/
Anksiyete: Zihnin gizemli dalgaları!

Toplumumuzda da yaygınlaşmaya  devam eden anksiyete bozukluğu rahatsızlığı gün geçtikçe artıyor. Verilere göre anksiyete artışında yüzde 32,3 ile yüzde 36,4 arasında bir değere sahip olan Türkiye, Avrupa'da anksiyetenin en çok arttığı ülkeden biri.

Anksiyete krizleri, modern yaşamın yaygın bir stres reaksiyonu olarak giderek daha fazla insanı etkiliyor. Ancak, uzmanlar, bu krizlerle başa çıkmanın çeşitli etkili yolları olduğunu belirtiyorlar.

Biz de uzmanların ışığında anksiyete krizini ele aldık. Bakalım uzmanlar ne öneriyor?

Anksiyete Bozukluğu (Psikiyatr DR. Nihat Kaya) -Depam Blog

"FARKINDALIK GELİŞTİRİLMELİDİR"

Uzmanlara göre, anksiyete krizlerini yönetmenin ilk adımı, belirtileri tanımak ve farkındalık geliştirmekten geçiyor. Uzman isimler, anksiyete krizi genellikle yoğun bir endişe, korku ve panik hissi ile karakterize olduğunu, fiziksel semptomlar arasında nefes darlığı, kalp çarpıntısı, titreme ve terleme bulunabildiğini ve bu belirtileri tanımanın, krizlerin başlaması ve şiddetinin azaltılması açısından önemli bir adım olduğunu söylüyor.

Anksiyete Nedir? Anksiyete Belirtileri Nelerdir? | Evimdekipsikolog | Blog

"KRİZİ YÖNETMENİN ÇEŞİTLİ SEMPTOMLARI VAR"

Uzmanlar, anksiyete krizlerini yönetmek için çeşitli tavsiyelerde bulunuyor. Uzman isimlerin önerileri arasında derin nefes alma egzersizleri, meditasyon, kas gevşetme teknikleri ve görselleştirme egzersizleri bulunmaktadır. Bu teknikler, stresin ve kaygının azaltılmasına yardımcı olabilir ve kriz sırasında daha sakin ve kontrol edici olmanıza yardımcı olabilir. Tedavi seçenekleri arasında terapi ve ilaçlar da bulunmaktadır. Konunun uzmanları bununla ilgili, “Bilişsel davranış terapisi (BDT), anksiyete ile başa çıkmada etkili bir terapi şekli olarak kabul edilir. BDT, bireyin düşünce kalıplarını değiştirerek stres ve kaygıyla başa çıkmasına yardımcı olabilir. İlaçlar, semptomları hafifletmek ve krizlerin sıklığını azaltmak için kullanılabilir, ancak  hasta kesinlikle uzman gözetiminde alınmalıdır.’’ şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.