Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Rahim kanseri tedavisinde gelişme!

Kadınlarda en sık görülen dördüncü kanser türü olan rahim kanseri için umut veren bir çalışma yayınlandı. İşte ayrıntılar...

Haber Giriş Tarihi: 04.01.2023 11:02
Haber Güncellenme Tarihi: 04.01.2023 11:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.herkesduysun.com/
Rahim kanseri tedavisinde gelişme!

Imperial College London'daki uzmanlar, halihazırda meme ve beyin kanserlerini tedavi etmek için kullanılan bir cihaz olan iKnife'ın endometrial kanserin varlığını doğru bir şekilde tespit edebildiğini keşfetti.



Araştırma ekibi Cancers dergisinde "iKnife, endometriyum kanserini yüzde 89'luk bir tanısal doğrulukla saniyeler içinde güvenilir bir şekilde teşhis etti ve kadınlar için histopatolojik bir tanı beklerken mevcut gecikmeleri en aza indirdi. Bu çalışmada sunulan bulgular, yeni teşhis yollarının önünü açabilir" dedi.

iKnife, rahimden çıkarıldıktan sonra biyopsi dokusu buharlaştığında yayılan dumanı analiz ederek kanserli ve sağlıklı dokuyu ayırt etmek için elektrik akımlarını kullanıyor.

Araştırmacılar, etkinliğinin rahim kanseri şüphesi olan 150 kadından alınan biyopsi doku örnekleri kullanılarak kanıtlandığını ve sonuçların mevcut tanı yöntemleriyle karşılaştırıldığını söyledi. Ekip, kullanımının yaygınlaşmasına yol açabilecek büyük bir klinik araştırma başlatmayı planlıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.