Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkiye'nin ihracat rekoru!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da 2022 yılı dış ticaret rakamlarının açıklanacağı programa katıldı.

Haber Giriş Tarihi: 02.01.2023 12:53
Haber Güncellenme Tarihi: 02.01.2023 13:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.herkesduysun.com/
Türkiye'nin ihracat rekoru!

Konuşmadan bazı önemli notlar;

Kovid salgını küresel tedarik zincirindeki aksamalar Rusya Ukrayna savaşı gibi konular ekonomimizi hızını kesemedi. Krizleri fırsata çevirerek tarihin en yüksek ihracat rakamlarına ulaştık. Ülkemizin küresel ihracattan aldığı pay ilk kez yüzde 1’i geçti.

2022 yılında Türkiye’nin ihracatı 12,9 artarak 254,2 olarak gerçekleşti. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Hedefimiz dünyada ilk 10 ülke arasına girmektir.

Dijital alanda yeni gelişmelere teşvik sağlanmasını istedim.

Şüphesiz ki burada gerek bakanımız, gerek ekibinin büyük emekleri var. Paydaşlar olarak gerçekten Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin büyük katkıları var. Bundan sonraki hedefimiz Türkiye'nin dünyanın en çok ihracat yapan ülkeler arasında ilk 10 arasında yer almasıdır. Aylık ortalama 3 milyar dolar ihracattan 21 milyar doların üzerinde ihracata çıktık. Daha da önemlisi 2022 yılı Ocak Kasım dönemi itibarıyla ihracat ailesine katılan yeni firma sayısı 9 bin 700'ü aştı.

İstanbul'da toplam büyüklüğü 433 bin metre kare olan fuar alanı inşaatına başladık. 

Türkiye dizi ihracatında ikinci sırada 

''Bundan 20 yıl önce yola çıktığımızda 36 milyar dolar olarak devraldığımız ihracatımızı tam 7 kat artırdık. Milli paramızla ihracat yaptığımız ülke ve bölge sayısı 197'yi buldu. Mal ve hizmet ihracatında yazdığımız bu başarı hikayesiyle hamdolsun 350 milyar dolara ulaşan büyük bir ihracat ekonomisini hep birlikte oluşturduk. Bugün Türkiye, ABD'den sonra dizi ihracatında ikinci sıradadır. Sağlık hizmetleri ihracatında hedefimizi 2023 için 5 milyar dolar olarak belirliyoruz''

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.