Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bayrama son iki gün: Lezzetli baklavanın sırrı ne?

Kurban Bayramının yaklaşmasıyla birlikte vatandaşlar, misafirleri için baklava hazırlamaya başladılar. Peki lezzetli baklavanın sırrı ne? Aksu Fırın Baklava Ustası açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 14.06.2024 10:57
Haber Güncellenme Tarihi: 14.06.2024 14:13
Kaynak: Esmanur Gülbahar
Bayrama son iki gün: Lezzetli baklavanın sırrı ne?

Bayrama iki gün kala vatandaşlar baklava hazırlıklarına başladı. Kimisi sipariş üzerine dışarıda hazırlatırken kimisi de yüzlerce yıldır süregelen geleneği devam ettirerek bayram baklavasını evde kendisi hazırlıyor. 

Peki evde baklava yapmanın püf noktaları neler? Kaliteli ve lezzetli baklavanın sırrı ne? Gaziantep baklavasının lezzetli ellerinden baklava ustası Aksu Fırın'ın baklava ustası Mustafa Mandollu, lezzetli baklavanın sırrını Herkes Duysun muhabirine anlattı.

TEREYAĞI ÇOK ÖNEMLİ

Baklavanın hafif olması için koyun ve inek karışımı tereyağı kullanılması gerektiğini söyleyen Mustafa Usta, “Ayrıca boz fıstık var, ‘kuş boku’ dediğimiz tabirle. Onunla yaptığımız için bunlar birleşince, güzel bir lezzet ortaya çıkıyor.” dedi. 

HAMUR NE KADAR İNCEYSE ÜRÜN O KADAR GÜZEL

Baklava hamurunun nişastasız ve ince olması gerektiğinin de altını çizen Mustafa Usta, tepsiye serilen her katın üzerine yağ sürülmesinin de baklavanın lezzeti açısından önemli olduğunu kaydetti ve hamur ne kadar ince açılırsa baklavanın o kadar güzel olacağını ifade etti.

HANGİ MALZEMEDEN NE KADAR KULLANILIYOR?

Bir tepsi baklava için 500 gram yağ, 500 gram un ve 300 gram da antep fıstığı kullanıldığını kaydeden Mustafa Usta, 600 gram hamurun bu tarif için yeterli olduğunu ifade ederek bu ölçülerin lezzetli bir baklava için ideal olduğunu söyledi.

Mustafa Usta ayrıca çoğu yerde hazır baklava yufkası kullanıldığını fakat el açması yufkadan yapılan baklavanın çok daha lezzetli olacağını da belirtti.

Şerbetin ise baklava sıcakken verilmesi durumunda daha güzel çekeceğini kaydeden Mustafa Usta, “Böyle olursa çıtır çıtır olur. 4 saat dinlendikten sonra yenmeye hazırdır.” dedi.

Kaynak: Esmanur Gülbahar

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.