Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Stantlardan ve internetten gözlük almayın!

Gözlük ihtiyacı olan birçok kişi, numaralı dahi olsa internetten veya çarşılardaki stantlardan, butiklerden gözlük almayı tercih ediyor. Peki internetten veya sokaktan yaptığımız gözlük alışverişleri göz sağlığımız için ne kadar güvenli?

Haber Giriş Tarihi: 18.05.2024 13:48
Haber Güncellenme Tarihi: 18.05.2024 15:55
Kaynak: Emine Pınar Turan Kahraman
https://www.herkesduysun.com/
Stantlardan ve internetten gözlük almayın!

Çağımızın ve teknolojinin gelişmesi ile birlikte numaralı gözlük ve güneş gözlüğü kullanımı oldukça yaygın hale geldi. Gözlük ihtiyacı olan birçok kişi, numaralı dahi olsa internetten veya stantlardan, butiklerden gözlük almayı tercih ediyor. Peki bu durum göz sağlığımız için ne kadar güvenli?

Optik işletmecisi Haluk Devletkuşu, gözlük seçerken dikkat etmemiz gereken noktalardan bahsetti.

Her türlü gözlüğün optiklerden alınması gerektiğini söyleyen Devletkuşu, “Artık çeşitli markalar sokaklara ve şehirlerin kalabalık noktalarına kendi stantlarını açıyorlar. Bunun yanı sıra numaralı gözlüklerin internette satılması da bir o kadar benzer bir durum. Biz de farkındayız ki her çeşit gözlük artık yüksek fiyatlarda. Tabii ucuza da bulunuyor, fakat kaliteli bir gözlük arayışına giren insanlar, bir gözlüğe göre yüksek miktarlar ödemek zorunda kalıyor. Ama her ne olursa olsun, bu fiyat, ucuz olsun diye internetten alınan numaralı gözlüklerin gözünüze verebileceği zararın yanında hiçbir şey." dedi.

Doktorun önerdiği, reçeteli ve optikten alınması gereken gözlüklerin başka şekilde, başka yerlerden alındığı zaman, göze ciddi zararlar verebildiğine de değinen Devletkuşu, "Yanlış numaralı gözlük kullanımı, bulanık görme, mide bulantısı, baş ağrısı, bağ dönmesi, kaş ağrısı, göz ağrısı gibi semptomlara sebep olabilir. O yüzden doktorun tavsiye ettiği ve optiklerden alınan gözlükleri kullanmalıyız. Aynı şekilde güneş gözlükleri için de bu durum geçerlidir. UV 400 oranına uymayan güneş gözlükleri, göz sağlığımıza ciddi zararlar verebilir. O yüzden stantlardan veya internetten değil de, optiklerden UV 400 kuralına uygun güneş gözlükleri alırsanız gözlerinize iyilik yapmış olursunuz." şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.