Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Tunç'tan Eros açıklaması: Cumhuriyet savcımız istinafa başvuracak

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, canice öldürülen kedi Eros davasında sanığa verilen karar ile ilgili, "Cumhuriyet savcımız bu konuda istinafa başvuracak." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 19.03.2024 13:12
Haber Güncellenme Tarihi: 19.03.2024 16:37
Kaynak: Haber Merkezi
Bakan Tunç'tan Eros açıklaması: Cumhuriyet savcımız istinafa başvuracak

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İstanbul'un Başakşehir ilçesinde "Eros" isimli kedinin öldürülmesi nedeniyle açılan davada sanığa verilen ceza ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Yargının verdiği her kararın toplum vicdanında makes bulduğunu aktaran Adalet Bakanı Yılmaz Tunç,"Önce 1 yıl 3 ay hapis cezası verdi aynı mahkeme. Yani yaklaşık 1 ay tutuklu kaldı, 1 yıl 3 ay ceza verdi. Tahliye oldu. Tahliye olduktan sonra bir infial oluştu. Cumhuriyet Başsavcılığı da itiraz etti. İtiraz üzerine ağır ceza bu kararı kaldırdı. Yeniden yargılama için gün verildi. Herkes adliyeye koştu. Hatta o ilk karardan sonra serbest kaldığında Sayın Cumhurbaşkanımızın aradığını da ben söyledim. Yeniden yargılamada mahkemenin vereceği karara bizim önceden şu kararı ver şeklinde bir müdahale etmemiz söz konusu değil. Tabii bu sefer verdiği kararda alt sınırdan uzaklaştı. Yani bu tür cezalar Hayvanları Koruma Kanunu’nda hapis cezaları yoktu eskiden. Sahipli-sahipsiz hayvan ayrımı vardı. Tüm bunlar bizim zamanımızda yasalaştı. Önceki kararında 1 yıl 3 ay vermişti. Bu sefer 3 yıl verdi. İyi hal indirimi yaptı. 2 yıl 6 aya düşmüş oldu" dedi."

Erdoğan'dan kedi Eros telefonu: Bu nasıl olur - Son Dakika Haberler

"BİR CANIN 6 DAKİKA BOYUNCA TEKMELENMESİ CANİLİKTİR"

Cumhuriyet savcısının  bu konuda istinafa başvuru yapacağını söyleyen Bakan Tunç, "İnsanlara böyle cezalar vermiyorlar. Bunu diyenler de var? Cezasızlık algısını ortadan kaldırmaya yönelik, yani kişi hangi cezayı alırsa alsın, 1 ay bile ceza alsa belli bir süre hapis cezası karşılığı olmalı. Olumlu örnekler de var. Seferihisar'da bir köpeği kulübede yakan şahsı, 4 yıl hapis cezasına çarptırdı hakim. Eros'un bu şekilde canice katledilmesi hepimizi derinden yaraladı. Bir cana bu şekilde eziyet edilerek 6 dakika boyunca tekmelenmesi bir caniliktir. Bunu kabul etmek mümkün değil. Bu tür fiillerin hiç cezası yoktu. Para cezası vardı." ifadelerini kullandı.

Keloğlan, Eros'u kamera önünde işkenceyle öldürdü, 'O bana saldırdı' dedi,  serbest kaldı

"HAYVANLARIN KORUNMASI KONUSUNDA HASSASIZ"

Cezasızlık algısı, denetimli serbestlik konularında bir çalışmalarının olduğuna da değinen Tunç, "Sokak hayvanları ile ilgili Tarım Bakanlığımızla birlikte bir çalışma gerçekleştirdik. Hayvanların korunması konusunda hassasız. Ama insan sağlığını da tehdit etmemesi lazım. Bu anlamda dengeyi kuracak yasal bir düzenleme hazırlığı var. Seçim sonrası gündeme gelecek." şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.