Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Erzincan'da maden faciası: Bakan Bayraktar yeni süreci açıkladı

Enerji ve tabi kaynaklar Bakanı Bayraktar, maden sahasındaki heyelanla ilgili açıklamalarda bulundu. Bayraktar, "İşçilerden 3’ünün bir lokasyonda 6’sının bir lokasyonda olduğunu tespit ettik. Bugün toprak yığınını kaldırma ile ilgili planlama aşamasına geçiyoruz" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 16.02.2024 11:46
Haber Güncellenme Tarihi: 16.02.2024 14:26
Kaynak: Haber Merkezi
Erzincan'da maden faciası: Bakan Bayraktar yeni süreci açıkladı

Enerji Ve Tabi Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Erzincan'da gerçekleşen maden faciasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. 

Arama kurtarmada tüm teknik imkanları kullanarak işçilerin lokasyonlarını tespit ettiklerini söyleyen Enerji Ve Tabi Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, "Tespit ettiğimiz bazı lokasyonlar var oralara girecek arkadaşlarımız. Sahada sürekli ölçüm yapıyoruz. Hem sudan hem topraktan sürekli numune alıyoruz." dedi.

"HALK SAĞLIĞINI TEHDİT EDEN BİR DURUM YOK"

Bakan Bayraktar, siyanür bilmecelerine ilişkin, "Şu ana kadar aldığımız sonuçlara göre endişe edecek bir durum yoktur. Halk sağlığını veya çalışan personelimizi tehdit edecek herhangi bir şey söz konusu değildir." ifadelerini kullandı.

"İŞÇİLERİN LOKASYONLARINI TESPİT ETTİK"

Bayraktar ayrıca, işçilerin lokasyonlarını tespit ettiklerini duyurarak konuyla ilgili, "İşçilerden 3’ünün bir lokasyonda 6’sının bir lokasyonda olduğunu tespit ettik. Bugün yeni bir faza geçiyoruz. Toprak yığınını kaldırma ile ilgili planlama aşamasına geçiyoruz. Aylar sürebilir ama öğleden sonra bu işlemin yol haritasını çıkaracağız. Bunun rehabilitasyonunun sağlayacağız.Akademisyenlerden oluşan grupla yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Sorunun nedeni ortaya çıkacak. Şu anda bir taraftan araştırırken önceliğimiz kurtarma operasyonu. Bu maddelerin halk sağlığına zarar vermeyecek şekilde kontrol altına alınması için de çalışılıyor. Hızlı bir şekilde hayata geçireceğiz. Öğleden sonra mevcut kütleyi nereye taşıyacağımızı da görüşeceğiz. Planlamaları yapmış bulunmaktayız. Riskleri gözardı etmeden bu riskleri ortadan kaldıracağız." sözlerini söyledi.

"ÖNCELİĞİMİZ KURTARMA OPERASYONU"

Temel önceliğin kurtarma operasyonu olduğunun altını çizen Bayraktar, "Ailelerimiz büyük bir beklenti içerisindeler, buradaki söylediğimiz işçilerin tam yerini bulduk anlamına gelmesini istemiyorum. Ancak bunu belirli alanlara indirgemiş bulunmaktayız. Gerek görüntülerden gerekse de alınan ifadelerden tahminlerde bulunuyoruz" dedi.

Olayın ardından başlatılan soruşturma sürecine de değinen Bakan Bayraktar, "Şu anda 8 kişi adliyeye sevk edildi. Bu konuyla alakalı eksik, kusur varsa yargı gerekeni yapacaktır. Biz bu süreçte teknik ve idari yönden soruşturmaya devam ediyoruz. Hadisenin kök sebebi neydi? Neden kaynaklandı? Hepsini kamuoyuna bütün şeffaflığıyla aktaracağız" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.