Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yaşlıların her gün aspirin kullanması iç kanama riskini artırıyor mu?

ABD’de gönüllü uzmanlardan oluşan bir heyet,  60 yaş üstü kişilerin düzenli olarak düşük dozda aspirin kullanmasının, iç kanama riskini artırdığını açıkladı.


Haber Giriş Tarihi: 01.06.2024 15:14
Haber Güncellenme Tarihi: 01.06.2024 16:32
Kaynak: Esmanur Gülbahar
Yaşlıların her gün aspirin kullanması iç kanama riskini artırıyor mu?

ABD’de gönüllü uzmanlardan oluşan bir heyetin araştırmaları kapsamında 60 yaş üstü kişilerin düzenli olarak düşük dozda aspirin kullanmasının, iç kanama riskini artırdığı ortaya çıktı..Gönüllü uzmanlardan oluşan heyet, 60 yaş üstü kişilerin kalp krizi riskini azaltma ve kan sulandırma amacıyla her gün aspirin kullanmasının zararları olduğunu belirtti.

Heyet ayrıca, düşük dozda aspirin kullanılmasının kalın bağırsak kanseri nedeniyle ölüm ihtimalini azalttığına dair de yeterince kanıt olmadığını açıkladı.

Aspirin: Health benefits, uses, risks, and side effects

Tavsiyeler özellikle yüksek kolesterol, yüksek tansiyon, obezite gibi inme ve kalp krizi riskini yükselten sağlık sorunları olan kişileri hedef alıyor.Aspirinin kan sulandırıcı özelliği taşıdığını ve kan pıhtılaşması riskini azalttığını fakat her gün düşük dozda aspirin kullanımının bile bazı riskleri beraberinde getirdiğini belirten heyet, "Aspirin kullanımının sindirim sisteminde yol açabileceği ülser ya da kanama, hayati tehlikeye yol açabiliyor." dedi.

Kaynak: Esmanur Gülbahar

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.